روش های افزایش راندمان چیلر
نوشته شده توسط : tahviesepidar

چیلرها یکی از تجهیزات برودتی پر کاربرد در تأسیسات ساختمانی و صنعتی هستند که جهت سرمایش آب در گردش سیستم های تهویه مطبوع ساختمان ها و یا فرآیندهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به اهمیت چیلرها در ساختمان ها و صنایع، بخش قابل توجهی از هزینه های تأسیساتی به آن ها تعلق می‌گیرد و با افزایش راندمان دستگاه این هزینه ها تا حد امکان بهینه خواهد شد.

راندمان چیلر را چگونه می توان افزایش داد؟

روش های افزایش راندمان چیلر


انتخاب محل استقرار مناسب
جاگذاری و انتخاب محل استقرار مناسب و استاندارد یکی از مواردی است که شاید خیلی مهم و کارآمد به نظر نرسد و متاسفانه در کشور ما نیز چندان اهمیتی نداشته باشد اما با توجه به نوع چیلر تراکمی مورد نظر (هوا خنک و آب خنک) محاسبات دقیق قبل از جاگذاری چیلر و همچنین اجرای زیرسازی و ساخت پایه‌های چیلر متناسب با استانداردهای بین‌المللی تاثیر چشمگیری در بهبود راندمان چیلر خواهد داشت.


تمیز نگه داشتن لوله ها

یک عامل بازدارنده برای عملکرد مطلوب چیلر، بازده انتقال حرارت است. عملکرد و راندمان چیلر به طور مستقیم به قابلیت انتقال حرارت آن، که با تمیزی اواپراتورها و لوله‌های کندانسور رابطه مستقیم دارد، مرتبط است. چیلرهای بزرگ دارای مجموعه‌ای از لوله‌ها در مبدل‌های حرارتی خود هستند، بنابراین تمیز نگه داشتن این سطوح بزرگ برای کارایی آن‌ها بسیار ضروری است.

کارایی چیلرها زمانی که لوله‌ها کثیف می‌شوند-زمانی که گل و لای، جلبک، لجن و آلاینده‌ها موجود در آب بر سطوح انتقال حرارت انباشته می‌شوند-کاهش می‌یابد. میزان رسوب‌پذیری، به نوع سیستم-باز یا بسته-و همچنین کیفیت آب، پاکیزگی و درجه حرارت بستگی دارد.

اکثر تولیدکنندگان چیلر توصیه می‌کنند در سیستم‌های نوع باز لوله‌های کندانسور هر ساله و در سیستم‌های نوع بسته لوله‌های اواپراتور هر سه سال یک‌بار تمیز شوند. اگر اواپراتور بخشی از یک سیستم باز باشد، بازرسی و تمیزکاری دوره ای توصیه می‌شود.

رفع سختی آب گردشی
همواره بخشی از آب موجود در مدار چیلرهای تراکمی طی فرآیند خنک سازی تبخیر شده و قطعا به مرور زمان موجب ایجاد فرسایش و رسوب گذاری در لوله های کندانسور خواهد شد که نتیجه آن به طور قطع کاهش راندمان چیلر خواهد بود، بنابراین کنترل سطح سختی آب و خوردگی های ناشی از آن امری ضروری خواهد بود. برای این کار تمامی لوله های کندانسور باید به صورت دوره‌ای بازدید و کنترل شده و در صورت نیاز رسوب زدایی شوند.

کنترل دما

دمای نزدیک شدن کمپرسور ، تفاوت بین دمای سیال خارج شده از مبدل حرارتی و دمای اشباع مبرد در حال خنک شدن یا گرم شدن ، نشانگر خوبی برای بازده انتقال حرارت است. افزایش درجه حرارت نزدیک یک شاخص اصلی است که بهره وری انتقال حرارت در حال کاهش است. یک صفحه ورود به سیستم دقیق زمان تغییر دما را از سطح کارآمد نشان می دهد

تجزیه و تحلیل روغن و مایع خنک کننده
تجزیه و تحلیل شیمیایی سالانه روغن و خنک کننده می تواند به تشخیص مشکلات چیلر کمک کند.

تست های طیف سنج آنالیز شیمیایی را می توان برای اندازه گیری رطوبت اسید و فلز که عملکرد و بهره وری را کاهش می دهد، استفاده کرد.

بسیاری از تولیدکنندگان سالانه آنالیز روغن و مایع خنک کننده را انجام می دهند که باید توسط یک آزمایشگاه معتبر انجام شود.

بازرسان باید در حین کارکرد چیلر، از روغن نمونه برداری کنند. بسته به نتایج آنالیز روغن، ممکن است نوع روغن تغییر کند.
تجزیه و تحلیل روغن می تواند مشکلات سیستم خنک کننده را شناسایی کند. به عنوان مثال، رطوبت بالای روغن نشان دهنده مشکل در بخش پالایش است و تغییرات در خواص روغن به دلیل سایش زیاد کمپرسور است.

 

عایق کاری لوله ها و برخی از قطعات
از دیگر کارهایی که میتوان برای افزایش راندمان چیلر انجام داد، عایق کاری است. البته عایق کاری تنها به لوله‌های رفت و برگشتی آب اختصاص ندارد و میتوان قطعات مختلفی چون کانال‌ها و لوله‌های حاوی مبرد را نیز عایق کرد. در صورتی که عایق کاری این موارد به درستی و با توجه به استانداردهای لازم صورت گیرد، سبب افزایش بازدهی چیلر می‌گردد. همچنین این کار روی هزینه برق مصرفی هم تاثیر می‌گذارد و از هزینه‌های دیگری چون تعمیر لوله‌ها و برطرف کردن پوسیدگی قطعات و غیره جلوگیری می‌کند. پس بهتر است حتما این مورد را در نظر داشته باشید.

تنظیم صحیح پمپ
در چیلر تراکمی هوا خنک، وظیفه پمپ انتقال آب سرد خروجی از اواپراتور به سمت هواساز یا فن کویل است، البته در چیلر تراکمی آب خنک که عمل خنک سازی کندانسور توسط برج خنک کننده انجام می شود هم از پمپ استفاده می‌شود. این پمپ ها معمولا سهم بزرگی از مصرف انرژی چیلر تراکمی دارند که برای کاهش آن و در نتیجه افزایش راندمان چیلر باید به صورت دوره‌ای این پمپ ها را بازدید کرده و مواردی مانند هم محور کردن شفت ها، روغن کاری یاتاقان‌ها و … را انجام داد


مدولار کردن سیستم
یکی دیگر از روش‌های افزایش بازدهی چیلر، مدولار یا ماژولار کردن آن است. این یعنی به جای طراحی یک مدار مبرد در چیلر، از 2 یا 4 مدار کاملا مجزا از هم استفاده کرد.

روش های افزایش راندمان چیلر

انجام سرویس دوره ای
مهترین و تاثیرگذارترین مسئله برای افزایش راندمان سیستم های تهویه مطبوع مخصوصا افزایش راندمان چیلر، برند و تکنولوژی های به کاربرده شده در ساختار چیلر است. اما اگر شما به عنوان مصرف کننده بهترین برند موجود در بازار را خریداری کنید ولی انجام منظم و به موقع سرویس دوره‌ای آن را به هر علتی جدی نگیرید قطعا به مرور زمان راندمان سیستم تهویه مطبوع شما کاهش خواهد یافت و چه بسا به علت سهل انگاری بیش از حد چیلر تراکمی به طور کامل از کار بیافتد و موجب تحمیل خسارت و هزینه های هنگفتی هم شود.

روش های افزایش راندمان چیلر


تاثیر طرح کندانسور و اپراتور روی راندمان چیلر
یکی از مواردی که روی راندمان چیلر تاثیر دارد، طرح کندانسور و اواپراتور است. برای مثال اگر در یک چیلر تراکمی هوا خنک به جای کندانسورهای معمولی فین تیوب از کندانسورهای مایکرو چنل استفاده شود، راندمان آن در حدود 4 درصد افزایش پیدا می‌کند. همچنین اگر به جای اواپراتور 2 پاس از اواپراتور 3 پاس استفاده شود، روی افزایش بازدهی آن تاثیر گذاشته می‌شود. از این رو میتوان به طرح کندانسور و اواپراتور چیلر توجه داشته و از نوع مناسبی جهت افزایش بازدهی سیستم استفاده کرد.


سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به بررسی روش های موثر در افزایش راندمان چیلر بپردازیم. امیدواریم که مطالب مفیدی را در این خصوص ارائه داده باشیم.





:: بازدید از این مطلب : 118
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: